İslahiyeli Kadınlar Yerel Ürünler Üreterek Deprem Etkilerinden Kurtuldu
6 Şubat’ta yaşanan depremle yerle bir olan Kahramanmaraş merkezli Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kadınlar, bir yandan yerel işler üreterek ekonomik fayda sağlarken bir yandan da depremin etkilerinden uzaklaşıyor.
İslahiye Belediyesi Yesemek Kadın İşletmeleri Üretim ve Yönetim Kooperatifi’ndeki kadınlar, depremin etkilerinden kaçmak ve ekonomik kazanç elde etmek için üretim yapıyor.
Üzüm pekmezi, pekmez, biber ve salça, kurutulmuş patlıcan ve domates, kuru üzüm, nar ekşisi ve pekmez gibi yöresel doğal ürünleri üreten İslahiye’deki felaketten etkilenen kadınlar, ürünlerini Türkiye’nin her yerine satıyor.
???????Kooperatif Müdürü Mehmet Veriralmaz gazetecilere, amaçlarının kadın istihdamını artırmak olduğunu söyledi.
Kooperatifte 10’dan fazla kadının çalıştığını belirten Veriralmaz, “Şu anda biber salçası yapıyoruz. Güneşte hijyenik ortamda kurutup paketledikten sonra Türkiye’nin her yerine kargoyla gönderiyoruz. Ürettiğimiz ürünler Ürünlerimiz tamamen doğal ve hiçbir katkı maddesi içermiyor. Amacımız daha fazla kadın istihdamı sağlamak ve bunu sahiplenmek.” “Markamızı oluşturmak ve burada ürettiğimiz ürünleri yurt dışına pazarlamak.” söz konusu.
Kooperatifte çalışan kadınlardan Hanife İma ise büyük bir felaket yaşadıklarına dikkat çekerek, “Kooperatif bizim için kurtuluş oldu. Bu sayede bu zor dönemde evlerimize ekmek götürmemize yardımcı oldu. Teşekkür ederiz.” İslahiye Belediyesi’ne ve devletimize çok teşekkür ederiz.” dedi.