İş

vivo X90 Pro+ İncelemesi

bu telefon artık Türkiye’de mevcut değil , ama sana söyleyeceğim şeyle, bunun olmasını kesinlikle isteyeceğini düşünüyorum. 1 hafta kullandım hayranı oldum. Vivo X90 Pro+ Vivo yetkililerinden çok kısa süreliğine aldık ve bu süre sınırı bile keşke benim olsa dedirtmeye yetti. Firmanın en uygun tasarımına ve en iyi donanım bileşenlerine sahip olan In vivo X90 Pro+; Qualcomm’un en son Aslanağzı 8 Nesil 2 işlemci Üst düzey görsellik sağlayan 2K çözünürlüklü ekran, 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanı, Sony IMX989 1 inç sensör liderliğindeki devasa dörtlü kamera alanı ve daha fazlası bulunuyor. Gelin vivo X90 Pro+’ı daha yakından tanıyalım.

Vivo X90 Pro+ piyasaya sürüldüğünde, Qualcomm’un en son Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine sahip ilk akıllı telefon oldu. Buna ek olarak, harika görünen arka yüz tasarımı ve gerçekten güzel görünen ekranı ile kısa sürede ünlendi. Telefon daha birçok değerli özelliğe sahip ancak önce tasarımdan başlayalım; çünkü telefonun tasarımı gerçekten çok güzel görünüyor.

İlgili Makaleler

vivo X90 Pro+ Tasarımı Nasıl?

Telefonun arkasında göreceğiz kırmızı deri kılıf Hayran olduk. Ortadaki bu deri eşya suni, vegan izleyicilerimiz için belirtelim. Burada kullanılan deri gereç, telefonu birden fazla rakibinden hem daha iyi kavrar hem de daha güçlü kılar ve cam kaplama akıllı telefon dünyasında öne çıkmasına yardımcı olur. Ayrıca parmak izi tutma konusunda da bir sıkıntı yok.

telefona ekstra koruma Dilerseniz kutudan çıkan arka yüzey gibi işlemeli deri malzeme ile kaplanan arka kapağı takabilirsiniz. Böylece telefonun arka kısmındaki devasa kamera bloğu çıkıntısı da kapatılmış oluyor. Nitekim bu ortada IP68 sertifikası var; Böylece suya ve tuza dayanıklı.

Genel olarak oldukça büyük bir telefon olmasına rağmen elde rahat hissettirmesi de hoşumuza gitti. Telefonun yan kenarlarının önden ve arkadan kavisli olması bu algıyı oluşturuyor.

Arka yüzeye dönecek olursak burada kullanılan deri kaplamanın ötesinde yerleştirilen detaylar da telefonun kaliteli görünmesini sağlamış. Tabii ki kamera bloğu tüm ihtişamıyla kendini gösteriyor ama hemen altına çekilince üzerinde hat yazılı “’ Aşırı Hayal GücüMetalik şerit, kenardaki minik ZEISS logosu, alt kısma işlenmiş vivo logosu baktığınızda hoş bir görsel bütünlük oluşturuyor.

vivo X90 Pro+ Ekran Özellikleri Nelerdir?

Ekrana geldiğimizde burada anlatılacak çok şey var. Öncelikle ekranın harika göründüğünü söyleyebiliriz. Her iki yandaki kıvrımlı çizgiler ve çok ince kenar çerçeveleri ilk izlenimde farkındalık yaratır. Ama asıl iş kullanılan panelde.

telefon ekranı LTPO4 AMOLED panelinden oluşturulmuş. LTPO ekranları, Hibrit Oksit ve Polikristalin silikon bazlıdır ve yüksek yenileme hızı üretebilir. Ancak güç verimliliğini yüksek tutmak için tasarlanan bu ekran teknolojisi, 120Hz ve üzeri yenileme hızlarındaPil tüketimini en aza indirir.

1440×3200 piksel çözünürlükte görüntü üreten bu ekranın boyutu 6,78 inç . Ekranın yenileme hızı 120Hz’e kadar çıkabiliyor. Hem çözünürlüğü hem de ekran yenilemeyi ayarlayabilirsiniz. Ekranın parlaklığı da son derece yüksek; zirvede 1800 nite kadar ulaşabilir. Bu, ekranın çok canlı görünmesini sağlar. Ayrıca ekranda HDR10+ boost ve Dolby Vision desteğine sahiptir gösteriyor. ekranın alt kısmında Qualcomm’un 3D Sonic Max teknolojisiEkran içi parmak izi okuyucusu vardır.

Bu kısmı toparlamak için, vivo X90 Pro+’nın şu anda taşınabilir cihazlarda bulunan en iyi ekranlardan birini kullandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

vivo X90 Pro+ İşletim Sistemi ve Arayüzü

Test ettiğim bu cihaz Android 13 Windows çalıştıran bir Çinli perakende birimi, ancak Vivo’nun üzerinde kullandığı OriginOS 3 yazılımı nedeniyle ilk başta bir Android telefon gibi hissetmiyor. Birçok özellik neredeyse yok oldu. Bununla birlikte, elbette, Android 13’ün bazı değerli yeni gizlilik özellikleri hala mevcuttur; Ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz.

OriginOS ve Android’in diğer sürümleri Temel fark, OriginOS’un ana ekranının yüklü widget’larla tasarlanmış olması ve bu widget’ların çoğunun etkileşimli olmasıdır. Bu sürümde Android market yerine vivo’nun kendi mağaza delegasyonu ve birçok farklı uygulama mevcut. Tabii bu telefon bir gün Avrupa’da satışa çıkarsa o zaman yerlileşecek.

vivo X90 Pro+ Özellikleri ve Performansı

Peki şimdi gelelim telefonun en güzel yanlarından birine. vivo X90 Pro+, en son Qualcomm amiral gemisi silikonVe en son RAM ve depolama standartları Gerçekten iyi performans gösteriyor. Cihazı kullandığımız yaklaşık 1 haftalık süre boyunca herhangi bir yavaşlama veya uygulama çökmesi ile karşılaşmadık. Elbette bu donanımdan böyle bir şey beklemiyorduk. Ayrıca telefon yüklediğimiz her türlü uygulamayı akıcı bir şekilde çalıştırabiliyordu. Birazdan bahsedeceğimiz kameraları ile çekim yapmayı düşünüyorsanız ve üzerinde kurgu ile uğraşıyorsanız, bu telefon performansı ile harika bir kanat oyuncusu olacaktır.

Telefonda kullanılan işlemci dediğimiz gibi Aslanağzı 8 Nesil 2 . 4nm fabrikasyon sürecine sahip olan bu işlemci 8 çekirdek barındırıyor. Bunlardan biri 3.2 GHz hızında çalışan prime Cortex X3 çekirdeği, diğer çekirdekler ise parçalanmış durumda. Bunlardan ikisi 2,8 GHz frekansa sahip Cortex A715, ikisi 2,8 GHz frekansa sahip Cortex-A710 ve kalan 3 adet 2,0 GHz frekansa sahip Cortex-A510.

Bu modelde de 12 GB gibi oldukça yüksek bir RAM kapasitesi var. Ayrıca sanal RAM de kullanılmaktadır. Telefonunuz Depolama biriminin 8 GB’ı sanal RAM’dir olarak kullanabilir. Bunu telefonun donanım bilgilerinin bulunduğu ekranda görebilirsiniz.

Telefonunuz depolama 512 GB kapasitesinde. Telefonda kullanılan bu depolama alanı aynı zamanda UFS 4.0 standardında . Yani flash belleğe okuma ve yazma hızı UFS 3.1’e göre 2 kata kadar çıkabiliyor. Bu da telefonun bu kadar akıcı performans göstermesi için değerli bir unsur. Telefonun hafızası oldukça büyük, 512 GB ama bunu harici bir kart ile genişletemiyorsunuz, onu da söyleyelim.

Oyun kısmına geldiğimizde in vivo X90 Pro+ başta olmak üzere kullandığımız süre içerisinde pek çok oyunu deneme imkanımız oluyor. 120Hz ekran deneyimiDiyelim ki cevabı akıcı bir biçimde bulduk. Asphalt 8’de çok başarılı bir performans Ekranın kenarından hızlıca çekebileceğiniz bir oyun menüsü de var. Buradan telefonu turbo moda alıp ekran yenileme hızını ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca, burada daha birçok ayar mevcuttur. Tabii bu arada telefonda stereo ses desteği de bulunuyor. Böylece hem oyunlarda hem de diğer multimedya uygulamalarındaVerdiği sesten memnun kalacaksınız.

Telefonun pil ömrü de tartışılır. 4700 mAh kapasiteli pil Kutusunda 80W şarj aleti var. Ekran yenileme hızını 120Hz olarak ayarladığınızda yoğun kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Burada ekranda kullanılan LTPO panelinin farkını görebiliriz. Telefonun şarj süresi yaklaşık yarım saat sürüyor.

vivo X90 Pro+ Kameralar

Ve şimdi kameralara geçelim. Vivo, geçen yıl akıllı telefon tutkunları arasında en yeterli kamera sistemlerinden birine sahip olmasıyla ün kazandı. Bu konudaki profesyonel yaklaşımını bu telefonda da sürdürüyor. Sony Exmor IMX989 1 inç kamera sensörü X90 Pro+’ya uyarlanan vivo, etkileyici sonuçlar veriyor. Bu 1 inçlik sensör, çok sayıda görüntü bilgisi yakalayabilir ve daha düşük bir sensörden daha güçlü dinamik aralıkla daha organik görünümlü çekimler üretebilir. 1 inçlik sensör, fotoğraflarda gerçek bokeh için doğal sığ alan derinliği sağlar.

Büyük sensöre sahip bir kamera ile daha küçük sensöre sahip bir kamera arasındaki fark, çekilen görüntülerde daha fazla derinlik sağlaması ve özne ile arka planın ortası arasında daha güçlü bir ayrım sergilemesinde kendini gösterir.

Telefonda gerçekten güçlü kameralar kullanılmış. Ana X90 Pro+’nın ana kamerası 50.3 MP çözünürlüğe sahiptir. ve f/1.8 diyafram. Dual Pixel faz algılama otofokus, lazer otofokus ve OIS gibi teknolojilere sahiptir.

ikinci kamera 64MP çözünürlük, 90mm periskop telefoto lens oluyor. Burada ayrıca aşama algılamalı otokous ve OIS takviyesi var. 3.5x optik zooma sahip bu kamerayı dürbün olarak kullanabilir ve 100x’e kadar zoom yapabilirsiniz.

Telefonun üçüncü kamerası olan telefoto lens, 50 MP Sony IMX758 sensörü oluşturulmuş. f/1.6 diyafram, 0.7 mikrometre, optik manzara sabitleyici ve 2x optik yakınlaştırma özelliğine sahip bu kameraya ek olarak 48 MP kamera yer alıyor. 114 derecelik geniş açılı çekimUltra geniş açılı kameraya sahiptir.

Video kaydı da son yıllarda önemli ölçüde iyileşti. X90 Pro+, görüntü kaydı sırasında 4 lensin tamamında HDR’yi sergiliyor ve görüntü sabitleme, Android’in en iyilerinin ortasında. 8K’ya kadar video kaydı Bu telefon yapabilir. Ayrıca 4K’da 60 kare bazına sahiptir.

ekrana yerleştirildi 32MP özçekim kamerası ayrıca çok güzel; gerçek cilt tonlarıyla çekim yapar ve arka planı çok fazla patlatmadan pozlamayı gerçeğe yakın hale getirir. Buradaki bir eksiklik, öne bakan kameranın hala 4K olmaması, sadece 1080p çözünürlükte video çekebilir. Ancak Full HD 60Hz bazına sahiptir ve yapacağınız görüntü kayıtlarında arka planı anında bulanıklaştırabilir. Ön kamera ile fotoğraf çekerken bunu ekrandaki Stlye bölümünden Cinematic veya Natural olarak ayarlayabilirsiniz.

Telefonun kamera arayüzü aslında oldukça güçlü. Gerçekten çok fazla seçenek var ve hepsiyle tüm lenslerin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Makro modunu açıp kapatabilirsiniz, ZEISS Doğal Renk filtresive HDR’yi etkinleştirebilir, Mikro Film seçeneğiAyrıca ile yaratıcı senaryolar oluşturabilirsiniz, daha fazla seçeneğe geldiğinizde burada yüksek çözünürlük, ağır çekim, Üstün Ay fotoğrafçılığı ve daha birçok modülün olduğunu görüyorsunuz.

Genel olarak, Vivo X90 Pro+ tartışmasız piyasadaki en iyi yeni kamera sistemlerinden birine sahip ve şu anda çok yönlülük açısından en iyilerden biri. Özellikle sokak fotoğrafçıları ve vlogger’ların bu telefondan büyük fayda sağlayabileceğini düşünüyoruz.

Yukarıdaki videomuzda Vivo X90 Pro+ ile çekilmiş fotoğrafları hızlıca görebilirsiniz.

Çözüm

Evet sonuca geldiğimizde başta da söylediğim gibi vivo X90 Pro+ gerçekten kullanmayı çok isteyeceğim bir telefon oldu. Ama ne yazık ki hızla geri dönecek. Tasarımı ile ilk izlenimde etkileyici bulduğum, özellikleri ve güzel işlenmesi ile beğendiğim bir model oldu. Telefonda bir sorun yok derseniz açıkçası Türkiye’de resmi olarak satışının olmadığını söyleyebiliriz. Normal satışa sunulsaydı fiyatı ne olurdu o da değerli bir konu ama ülkemizdeki amiral gemisi telefonlar arasında kesinlikle tasarım ve performans açısından fark yaratacağını düşünüyoruz. 2023 amiral gemisi telefonlar arasında Kesinlikle çıtayı yükselten bir model haline geldi. Ayrılık sorun olacak.

hazrohaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort